sobota 8. prosince 2007

Diety

Dieta podle modelek

Dieta modelek je intenzívní dieta, trvající pouhé tři dny. Dieta modelek je velmi populární právě mezi modelkami, ale také mezi politiky a známými osobnostmi, které potřebují ve velmi krátké době zhubnout. Původně pochází dieta modelek z Hollywoodu, proto se jí také říká Hollywoodská dieta.

Díky dietě modelek zhubnete až 3 kila během 3 dní a zároveň se díky ní tělo pročistí. Dieta modelek je založena na tom, že po celé tři dny jíte pouze ovoce v přesně daném množství a pořadí. Vybrané ovoce totiž obsahuje velké množství enzymů, které podporují látkovou výměnu a trávení. Kromě enzymů obsahuje toto ovoce také poměrně hodně dalších vitaminů a minerálů, které látkovou výměnu ještě zlepšují.

Dieta modelek- jídelníček:

1. den
snídaně: 250g čerstvého ananasu
svačina: 250g čerstvého ananasu
oběd: 1 banán
svačina: 250g čerstvého ananasu
večeře: 1 banán

2. den
snídaně: 3 kiwi
svačina: 100g hroznového vína
oběd: 4 kiwi
svačina: 100g hroznového vína
večeře: 3 kiwi

3.den
snídaně: 200g hroznového vína
svačina: 200g ananasu
oběd: 4 kiwi
svačina: 100g ananasu
večeře: 100g hroznového vína, 2 kiwi

Dieta modelek- zásady
- je důležité dodržet předepsaný jídelníček a ovoce nekombinovat. Účinky enzymů by se pak mohly vzájemně rušit
- dieta modelek přikazuje dostatečný pitný režim- minimálně 2 litry neslazených ovocných nebo bylinných čajů nebo vody s citronem

Dieta modelek pod lupou
Aniž byste museli být odborníci na výživu, na první pohled je vám asi zřejmé, že dieta modelek není nic, co by našemu tělu z dlouhodobého hlediska nějak prospělo. Pokud je tedy pro vás tato dieta neodolatelné pokušení, určitě ji nedržte déle než předepsané 3 dny a rozhodně ne častěji, než jednou do měsíce.

Proč je dieta modelek špatná?Dieta dodá sice vašemu tělo dostatek vitamínu C, hořčíku i vápníku, ale katastrofálně málo ostatní důležitých živin, zejména bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Má ještě jednu nevýhodu- díky vysokému obsahu cukru a ovocných kyselin budete mít opravdu veliký hlad. U někoho se může objevit také alergické reakce na bromelain obsažený v ananasu.

Deset rad pro zdravé hubnutí

1. Jíst pravidelně cca 4-5 x denně v menších porcích, nejlépe v intervalu 3 hodin.
2. Udržovat pravidelný pitný režim (nejméně 2-3 litry neslazených tekutin denně).
3. Dbát na to, aby strava byla co nejpestřejší.
4. Omezit jednodušší cukry (cukr, sladkosti, cukrovinky apod.) a tuky - zejména živočišné (máslo, sádlo, škvarky, slanina) a s vysokým podílem tuku (80 %). Vybírat nízkotučné varianty - Vaše srdce i hmotnost chrání Flora Light.
5. Zařazovat do stravy potraviny bohaté na vlákninu (zelenina, celozrnné výrobky, luštěniny, ovoce). Zeleniny a ovoce by mělo být ve stravě nejméně 400 g denně, s preferencí zeleniny.
6. Omezit spotřebu uzenin a tučných mléčných výrobků.
7. Jednou týdně je možné zařadit tzv. odlehčovací den. Nejvhodnější je ovocný a zeleninový - konzumuje se pouze ovoce nebo zelenina nebo obojí v množství zhruba cca 2,5 kg na den při dodržování pitného režimu.
8. Nehubnout rychle, optimální týdenní úbytek je 0,5 kg, maximálně 1 kg za týden. Při větším úbytku hmotnosti dochází velmi často k jo-jo efektu.
9. Nezapomínat na pravidelnou tělesnou aktivitu.
10. Snažit se řešit případné stresové situace jinak než jídlem.


Tukožroutská polévka

Celebrity:
V čem dieta spočívá: Dieta založená na neomezené konzumaci polévky, jejíž základ tvoří zelí, rajčata, cibule, paprika a koření. Každý den se pak přidává další potravina (např. zelenina, jiný den banán a mléko, další kousek hovězího masa apod.).
Co je na ní dobré: Dostatečný přísun vitaminu C (i když varem se částečně ztrácí) a vlákniny.
Co je na ní špatné: Nedostatek základních živin – tuků a zejména bílkovin, a nedostatek dalších důležitých látek – vitaminy skupiny B, vitamin E, železo, vápník.
Co říká odborník: Jeden z nejhorších způsobů hubnutí, dieta je extrémně nízkoenergetická. Po ukončení „kúry“ při přechodu na běžnou stravu dochází většinou k jo-jo efektu. Svým obsahem je nevyvážená a tudíž není vhodná k dlouhodobé konzumaci.
Jak rychle účinkuje:
Kolik člověk shodí:
Recept:
Polévka: 6 cibulí, 5 rajčat, 2 velké zelení papriky, svazek petrželové nebo celerové natě, hlávka zelí, bujón, sůl koření

Dieta podle Paris:

Vyhněte se smetaně
Taky se v úmorných vedrech vrháte do mrazáku pro nejrůznější zmrzliny? Tak si ale uvědomte, že jeden kopeček smetanové zmrzliny v sobě skrývá zhruba 116 kalorií! Dejte si proto raději ovocný "vodový" nanuk, který jich má jen 59.

Vsaďte na pálivé jídlo
Místo toho, abyste svůj salát dochutili kalorickým krémovým dresinkem, nakrájejte si do něj pálivé čili papričky. Ty vám řádně rozhýbou metabolismus!

Jogurt jen nízkotučný
Pokud vás během dne honí mlsná, dejte si třeba jogurt. A samozřejmě sáhněte po tom nízkotučném! Vápník, který nízkotučné výrobky obsahují, totiž spouští hormonální reakci, kdy se brzdí produkce tukových buněk!

Pijte čaj pu-erh
Místo obvyklého šálku černého čaje si raději dejte čínský čaj pu-erh. Tento přírodní nápoj v kombinaci se správnou životosprávou dokáže přímo zázraky. Napomáhá totiž snižovat hladinu cholesterolu a stimuluje metabolismus, čímž urychluje hubnutí.

Mlsejte ostružiny
Pokud jste závislí na sladkém, vsaďte na ovoce. Skvělé jsou zejména maliny, borůvky nebo ostružiny, které výborně chutnají, a navíc snižují hladinu cukru v krvi a obsahují antioxidanty, které podporují hubnutí.

Snídaně je důležitá
Vynecháním snídaně svému tělu neprospějete! Zpomalí se vám metabolismus a klesne hladina cukru v krvi, takže pak budete mít nutkání mlsat. Začněte proto den třeba miskou vloček.

Vše jen celozrnné
Patříte mezi milovníky italské kuchyně? Pak si místo klasických těstovin dávejte raději celozrnné, které obsahují hodně vlákniny, takže vás zasytí na delší čas!

Vyspěte se dosyta
Zavrtat se do peřin vám paradoxně pomůže zhubnout. Spánek totiž ovlivňuje hormon leptin, který našemu tělu dává signál, že je syté. Když si dostatečně neodpočinete, jeho hladina klesne a vy se začnete ládovat ostošest!


Dieta s banány CHIQUITA

http://www.bananovadieta.cz/cz/DietaUvod/

když tak se jukněte na tuto adresu, tam je o tom vše

Dieta a hubnutí

http://dieta.novyinternetovyobchod.cz/
tohle vypadá fakt zajímavě

Žádné komentáře: